Børnehuset Skamby

Børnehave 3-6 år, Torupvej 51 5485 Skamby Tlf. nr.: 51425846

Præsentation af Naturbørnehaven Skamby

Ca. 9 minutters biltur fra Søndersø ligger Børnehuset Skamby i en dejlig natur med udsigt til marker, og med kort afstand til Glavendruplunden.

Naturbørnehaven er normeret til 40 børnehavebørn i alderen 2,10 år til 6 år. Vi har en stor og dejlig legeplads med bl.a. bålhytte, nyttehave, insektområde, legetårn, bakker og granskov. Dette giver rig mulighed for at bruge kroppen og lære om naturen. Det er udearealer, der giver gode rammer for fordybelse, leg, læring og udvikling, og vi er gerne ude hver dag uanset vejret. Skulle vejret være for voldsomt, så indbyder de indendørs fysiske rammer til fordybelse og leg. Vi har 2 basisgrupper (spisegrupper), og vi arbejder på tværs i læringsgrupper. Læringsgrupperne har forskellige temaer og sammensætningen, og er afhængig af børnenes udviklingsalder og børnenes relationer. Der arbejdes med læringsgrupper og temaer i afgrænsede perioder. Ved at arbejde med faste daglige rytmer og planlagte aktiviteter, så skaber vi genkendelighed og tryghed for vores børn. Der arbejdes med vores børnesyn og relevante pædagogiske tilgange til børnene dagen igennem. I børnehuset Skamby er der gode rammer for børn, der har brug roligere rammer og som har brug for ”højt til loftet”.

I efteråret 2022 blev børnehuset Skamby Grønne spirer og fik det grønne bæredygtighedsflag. Det gør vi, fordi vi bl.a. synes det er vigtigt

  • at stimulere børnenes sanseintegration og motorik gennem leg og oplevelser i naturen.
  • at børnene gennem positive oplevelser lærer at værdsætte og passe på miljøet og fremtidens natur.

Indhold