Dagplejer Charlotte Westergaard

Kornvænget 13, 5471 Søndersø

Hvem er jeg?

Jeg hedder Charlotte, til dagligt bliver jeg blot kaldt Lotte. Jeg bor sammen med min mand Anders. Sammen har vi 3 børn fra 2004, 2007 og 2016. Vi har også to katte. Jeg er oprindeligt uddannet social og sundhedshjælper. Men har altid brændt for at arbejde med børn. Jeg har været dagplejer siden 2008.

I min fritid nyder jeg min familie. Jeg kan lide at sysle med forskellige kreative ting, bl.a at strikke. Jeg kører som frivillig akuthjælper/førstehjælper. Det vil sige, at når jeg har fri, kan jeg blive kaldt til folk, der er blevet dårlige. Jeg sætter stor pris på at gøre en forskel for andre, store som små.

Mine værdier

Jeg lægger stor vægt på hjemlige, forudsigelige og trygge rammer. Jeg lægger stor værdig i at børnene føler sig trygge, og tør at gå på opdagelse. Nogle når der til hurtigt, og for andre tager det længere tid. Men lige gyldigt hvad, så er jeg tæt på dem hele tiden og kan understøtte dem på deres vej. Jeg vil bestræbe mig på at møde børnene på en anerkendende og omsorgsfuld måde, på deres udviklingsniveau. Jeg lægger stor vægt på et godt forældresamarbejde, så vi i fællesskab kan få skabt den bedste hverdag for jeres barn. Så kom endelig, hvis der er noget I undrer jer over. I vil opleve, at jeg er meget nede i børnehøjde,
når I kommer og aflevere, samt henter.

Jeg vil bestræbe mig på at give jeres barn den bedste start på livet. Jeg møder derfor jeres barn dér, hvor det er. Jeg arbejder for, at det enkelte barn får et godt selvværd, lærer sig selv og sin krops muligheder og begrænsninger at kende og lærer barnet at have empati for andre. Jeg brænder for det gode børneliv. Vi lærer
igennem leg. Vi er ude og bruge naturen. Vi bruger den både til at stimulere vores sanser, vores motoriske udvikling, og til at være kreativ, lære om dyrelivet, og om, hvordan vi passer på naturen og dyrene. Jeg arbejder med billedbøger, hvor vi sætter billeder ind, af det vi laver. Dem får I forældre med hjem af og til, så I kan få et lille indblik af vores hverdag. Vi har dialogisk læsning og synger. Mit mål er at sende børn afsted i børnehave, der er fulde af gå-på-mod, samt er nysgerrige på ny læring.

Mine egenskaber som dagplejer

Jeg er positiv og imødekommende. Jeg er smilende (smil smitter), lyttende og
omsorgsfuld. Jeg er en voksen, der har lyst til leg. Hvis der er børn, der tøver lidt, er jeg ”først på danse gulvet” og viser dem vejen, så vi sammen finder modet til lege og fjolleri.

Jeg har igennem mit arbejde som dagplejer fået en masse viden om børn. Jeg har gennemgået uddannelsen ”fra synsning til viden”. Jeg har et godt samarbejde med min pædagogiske leder og distriktspædagogerne, og sammen ser vi på børnenes udvikling og trivsel. I dagplejen arbejder vi ud fra den styrkede læreplan, som er en rød tråd til det barnet vil møde l børnehaven. Jeg støtter jeres barn i dets nærmeste udviklingszone.

Mine rammer

Jeg bor i et lille parcelhus med dejlig stor lukket have. Vi har lavet et legehjørne med sandkasse i fliserne. I legehuset kan der laves en masse ”sandkager”, og man kan bruge sin fantasi. Vi har en flisegang, hvor der kan køres om kap på scootere. Der er gynge og rutschebane. Jeg har ikke et værelse til børnene. Men hvor
der er hjerterum, er der husrum. Vi er i stuen, køkkenet og gangen. Så der er rig mulighed for børnene at udfolde sig i leg. Jeg bor centralt i byen, hvor der ikke er langt til legepladserne, kælkebakkerne, og grønne områder, hvor vi kan udvikle os motorisk. Vi har i dagplejen Ladcykler, som vi i perioder kan låne for at kunne komme lidt længere ud på landet og i skoven.

Det praktiske

Adresse 

Kornvænget 13

5471 Søndersø

 

Åbningstider

Mandag 06.15-16.00

Tirsdag 06.15-16.00

Onsdag 06.15-16.00

Torsdag 06.15-16.00

Fredag 06.15-15.15